Sköna artister just nu

Idag på bussen hem fick jag en sån där känsla att ingenting var bra i spellistan längre. Jag brukar få en sådan känsla lite då och då, och numera har jag en strategi för att hitta nya godingar. Så jag kollade först listan med de mest spelade låtarna i världen just nu. Det går ganska snabbt att lyssna igenom och se om man hittar något intressant. Jag brukar inte lyssna på de mest spelade låtarna i Sverige eftersom de oftast är uttjatade på radion. Dock kunde jag inte hitta någonting i listan över de mest spelade låtarna i världen. Jag visste inte riktigt vad jag skulle ta mig till eftersom det är så jag vanligtvis får mina nya favoriter. Så det var bara att försöka med plan B istället.

Sök efter genrer

Det finns en annan bra funktion på Spotify och det är att man kan gå in på en viss genre och sedan välja antingen de mest populära, de nyaste låtarna och så vidare. Jag kände att det var dags för lite ny pop till mina listor och fann faktiskt en väldigt bra ny låt av Miley Cyrus och Mark Ronson. Låten heter “Nothing breaks like a heart” och har ett väldigt skönt sound. Tydligen hade Mark börjat jobba på sin nya platta under tiden som han försökte läka ett brustet hjärta. Miley var perfekt för den här låten då hon själv också hade gått igenom en svår period i november förra året då hennes och fästmannens hus i Malibu hade brunnit ned. Det finns hintar om detta i själva låten och det är mycket känslor med som gör att låten får kraft och innebörd. Jag kan knappt vänta på att få lyssna på vad som kommer härnäst från den här fantastiska låtskrivaren och alla bra artister som han har omkring sig.