Morgon, eftermiddag och kväll

Musik är livet och det finns många olika genrer som passar för olika tillfällen. Personligen har jag en egen spellista för morgon, eftermiddag och kväll. Ibland kan jag variera min stil beroende på vilken tid på dygnet det är. Känner du igen dig i detta? Om inte så kommer jag här ge några tips som man kan tänka på när man bygger sin lista.

Morgonpepp när den är som bäst

På morgonen vill jag lyssna på glad och pigg musik. Det får gärna vara låtar som har några år på nacken. En favorit som alltid får mig på bra humör är bland annat Funky Town. Om jag inte känner för att lyssna på min egna lista så händer det ibland att jag lyssnar på radion.

Eftermiddag för fokus och kreativitet

Vanligtvis brukar jag vara som mest effektiv på morgonen. Då känns det som att hjärnan är utvilad och redo för nya utmaningar. Därför är det extra viktigt för mig att ha musik på i bakgrunden när jag jobbar på eftermiddagarna. Det får gärna vara lugn och trallvänlig musik, men den genre som får mig att verkligen fokusera är house eller elektronisk musik.

Kväll för avkoppling och nedvarvning

På kvällen tycker jag att det är viktigt med reflektion och avkoppling. Jag brukar försöka stretcha, köra lite yoga och meditera. Det här gör att jag känner mig mer nöjd med dagen, och jag somnar mycket bättre om jag gjort detta. Förr kunde jag ha väldigt svårt med att komma till ro på nätterna, men det har jag inte längre. Jag tror att tricket var att musiken som man spelar sent inte ska pigga upp en eller få en att tänka för mycket. Det är bra om man lyssnar till klassisk musik upplever jag. Det här får i alla fall mig att koppla av och jag kan vara utvilad till morgondagen.