Gymmet bättre med bra låtar

Jag brukar skämta om att jag är en periodare när det kommer till träning. Ibland är det precis som att jag bara glömmer bort träningen, även om jag vet att jag mår mycket bättre när jag tränar. Eftersom jag har hund så går vi promenader varje dag och då brukar jag lyssna på musik med lite fart i, det är lättare att gå en powerwalk då. Men nu är jag alltså tillbaka på gymmet för att komma i form ordentligt igen. Personligen tycker jag att det är väldigt viktigt att man har bra musik i lurarna när man ska träna. Här kommer några av mina egna tankar kring hur musik kan få mig att prestera bättre.

Ökar motivation

För mig känns det som att jag får mer motivation till att träna när jag har bra musik i lurarna. Det kanske bara är jag som känner så, eller? Nåväl, jag brukar sätta i musik i öronen direkt när jag bestämt mig för att träna. Det vill säga, redan när jag är hemma och byter om så lyssnar jag på musik som peppar mig för att köra järnet. Jag brukar lyssna på mycket house när jag ska träna, det får mig att känna mig stark och uthållig. Istället för att ta buss eller bil till gymmet brukar jag antingen cykla eller jogga dit, det brukar kännas riktigt bra efteråt och då varvar jag ner med lugn musik.

Får en att fokusera

När det kommer till att stå på löpbandet eller crosstrainern så brukar jag tappa tålamodet om jag inte har musik i lurarna. Därför brukar jag se till att jag har en bra spellista med låtar som har bra takt för när man ska springa. Det går inte att ha för långsamma låtar för då hamnar man i otakt, och det gillar jag verkligen inte.