Grymma högtalare

När det kommer till att lyssna på bra musik så är det väldigt viktigt att man har de rätta förutsättningarna för det. Det som jag brukar säga är det allra viktigaste är att man har de rätta högtalarna. Just nu har jag två favoriter och jag vet att en del har svårt att förstå varför jag inte kan välja mellan dessa, men jag kommer i följande inlägg förklara varför.

Sono

Den högtalaren som jag har i vardagsrummet hemma är en sono. Ljudet är helt makalöst bra och det är lätt att koppla ihop med en likadan högtalare om man vill ha bättre ljud. Förra sommaren när jag och min bror hade fest tillsammans tog jag med min högtalare och ställde i ena änden av altanen, medan vi ställde hans i vardagsrummet. Musiken var helt synkad och det var perfekt ljud. De som satt inne hörde precis lika bra som de som satt ute. Dock kan jag tycka att det är lite onödigt att Sono har sin egen app för att spela musik, vilket för oss vidare till min andra favorit.

Bose

Jag har haft Bose som min favorithögtalare väldigt många år nu. Jag har en liten som knappt tar någon plats och som man kan ställa lite varstans i huset. Trots att den är liten så blir ljudet från den väldigt kraftfullt. Självklart kan man inte jämföra det alls med ljudet som kommer från min Sono eftersom den är mycket större och en helt annan prisklass. Men jag tycker att Bose fungerar perfekt för lite musik i bakgrunden när man sitter och jobbar eller när man har några vänner över på middag. Det är mycket enklare att använda sig av vilken app man vill och sedan synkar man endast högtalaren med hjälp av bluetooth. Dock tycker jag att en kombination av båda högtalarna är bäst!