Allt finns på mobilen

Det som är så himla bra med dagens teknik är att all musik går att finna på nätet. Jag har ibland försökt leta upp riktigt udda låtar på nätet som jag faktiskt inte trodde att någon annan skulle vilja lyssna på. Men även om det kan vara lite svårt att hitta låten till en början, så går det alltid att få fram dem med lite tålamod. I det här inlägget tänkte jag dela med mig av några tjänster på nätet som jag brukar använda mig av när jag ska söka på musik.

Spotify

Jag tycker att det är självklart att ha Spotify premium. Det gör att jag kan lyssna hur mycket jag vill varje månad helt utan uppehåll eller reklam. Något intressant är även att Spotify också är bra om man gillar att lyssna på podcasts, vilket jag gör ibland.

Soundcloud

Det här är en tjänst som jag använde mycket förr. Det händer fortfarande att jag går in där för att söka på någon artist som kanske inte släppt sin musik på Spotify än, men det är faktiskt mer och mer sällan för varje år som går.

iTunes

En del musik finns inte på Spotify och då brukar jag söka på den på iTunes. Där brukar det visserligen kosta pengar att ladda ner låtar, men det tycker jag att det kan vara värt ibland. Jag har säkert en 200 album eller något på iTunes som jag samlat på mig de senaste 10 åren. Men precis som med Soundcloud blir det mer och mer sällan som jag använder iTunes.

Youtube

När jag är på jakt efter något alldeles speciellt kan det hända att jag lyssnar via youtube. Det man ska komma ihåg om man använder den här tjänsten är att ljudkvalitén inte alls är lika bra som de ovanstående alternativen här.